top of page
handen banner.png

Programma zaterdag

Hieronder vind je het programma voor zaterdag 11 november.

Eerst het overzicht in het blokkenschema.

Daarna staan de programma onderdelen op volgorde van tijd.

Neus rond en bepaal waar jij sowieso bij wilt zijn!

time table zaterdag.png
Isan corinde.png

sint maarten

lombok wijkmantel

isan corinde

🚩Stadsklooster
🕛 12.00 - 14.00
🧑‍🤝‍🧑Vrije inloop

De Utrechtse Surinaamse kunstenaar Isan Corinde heeft een nieuwe mantel van Sint Maarten, de Lombok Wijkmantel, ontworpen. Hij is gevormd door stoffen en materialen die aangeleverd worden door de bewoners in de wijk Lombok. En ook tijdens het festival kun je nog een stukje toevoegen! Ontwerp je mee?

Over Isan
“J
e neemt je eigen cultuur mee en tegelijk leer je een hele andere cultuur kennen. Laten we Elkaars cultuur leren kennen en Meehelpen aan het bouwen van de wijkmantel van Lombok, Utrecht. Stoffen en handwerk zijn ook cultuur. Het is ons werk, niet mijn werk."

cybille.png

kinderworkshop

surinaamse koekjes bakken

Cybille Latour

🚩Buurthuis Rosa
🕛 12.00 - 13.00
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 20 deelnemers, vol = vol   
Voor kinderen vanaf 5 jaar 

Tijdens de workshop gaan we samen Surinaamse maïzena koekjes maken.

Over Cybille
Mijn naam is Cybille Latour en ik ben 47 jaar oud en van Surinaamse afkomst, mijn grote passie is koken. Ik heb een project Blik en Pot over gezond en goedkoop eten in Utrecht."

Eritrese koffie ceremonie.png

Eritrese koffie ceremonie

roza tesfagaber

🚩Kleine Max
🕛 12.00 - 14.00
🧑‍🤝‍🧑Vrije inloop

Roza laat ons zien hoe je Eritrese koffie maakt. Van het roosteren tot aan het serveren. Dit gaat gepaard met een heerlijke snack: popcorn. Kom een kop koffie drinken gemaakt op de Eritrese wijze!

Over Roza
“Ik ben Roza Tesfagaber en kom uit Eritrea en ik ben 7 jaar in Nederland en woon in Driebergen. Ik ben blij om met jullie de Eritrese koffie te delen!”

buurtbuik (1).png

Kletsen met Buurtbuik

Buurtbuik

🚩Stadsklooster
🕛 12.00 - 13.00 & 13.30 - 14.30
🧑‍🤝‍🧑Vrije inloop

Maak kennis met buurtbuik!  Zaterdag staan ze klaar in Stadsklooster met kletskaarten en gezonde snacks om laagdrempelig in gesprek te gaan. 

BuurtBuik Utrecht is een vrijwilligersorganisatie die voor de hele buurt een driegangenmaaltijd organiseert, gemaakt van voedsel gered van verspilling. Dit doen we door eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo zorgen we samen voor een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en redden voedsel van de afvalbak.  Buurtbuik is er voor iedereen, voor diegene onder ons die behoefte hebben aan gezelschap, voor wanneer je krap bij de kas zit én voor hen die hun buren beter willen leren kennen. Tijdens de maaltijd delen we niet alleen eten, maar wordt er ook aandacht en tijd aan elkaar besteed. 

 

Inmiddels werken we in Utrecht op 5 locaties met meer dan 170 vrijwilligers. Meer lezen over buurtbuik en weten op welke locaties ze zitten? zie www.buurtbuik.nl

migrantour.png

migrantour

🚩In de wijk, startpunt Kleine Max
🕛 12.30 - 14.30 & 16.00 - 18.00
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 12 deelnemers, vol = vol 

Trek je wandelschoenen aan en loop mee met de inspirerende gidsen van de Migrantour (de tour is in het Engels).  

 

Join our special edition of Migrantour Utrecht guided walking tour, where we explore the rich cultural and historical significance of food as a universal language that unites diverse communities. As we journey through Lombok, we'll delve into the stories and connections and layers behind the flavors, from recipes carried around the world by people to their adaptation and infusion with new tastes. Discover the impact of food trade during colonial times, shaping today's global culinary landscape and trade patterns. Allow your senses to be teased by dishes that transport you to your roots, evoking memories and feelings through aromas and flavours. Walk with us to savor the remarkable role of food in shaping our world and meaningful connections. 

 

Hou rekening met het weer, want je bent 2 uur buiten. 

Poppentheater

poppen kindertheater

a small grain of corn

kumpanya peformance arts

🚩Kleine Max
🕛 12.30 - 14.00 & 15.00-16.30
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 20 deelnemers, vol = vol.       
Voor kinderen vanaf 3 jaar

Het stuk is in het Engels. Echter wordt er met poppen gespeeld, dus ook zonder begrip van de taal is het erg leuk voor kinderen om erbij te zijn! Na het stuk, wordt er samen met de kids geknutseld.

Sarı, one of the important members of our collective, has prepared a fairy tale-like play for us, this time with her friend Minem. This play tells us the village life that Minem is curious about and how a small grain of corn overcomes the challenges on its way to meet with her. Sarı and Minem will tell with shadow puppets what we can achieve if we act together. But they need your help. Would you like to help them? Let's play this performance together.

 

Our friends want to have a workshop with you after the performance is over. In this workshop we want to work and produce together. See you on the theatre day.

Joseph.png

Syrisch koken

joseph Razouk

🚩De voorkamer 
🕛 14:00 - 16:00
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 20 deelnemers, vol=vol

Joseph deelt zijn verhaal en laat ons zien hoe je gezond en betaalbaar een Syrisch gerecht kan maken. Om het daarna samen op te eten en te luisteren naar Syrische muziek.  

 

Over Joseph 

“Mijn naam is Joseph uit Syrië. Ik ben een Arabische chef-kok. Ik kook meestal op festivals. Sinds vier jaar werk ik als vrijwilliger in De Voorkamer en kook het grootste deel van de tijd. Ik maak heerlijk, lekker en gezond eten tegen een kleine prijs. Zo kan iedereen het ook thuis doen!” 

bilal Ud.png

Syrische Muziek 

Bilal 

🚩De voorkamer 
🕛 15:30 - 16:00
🧑‍🤝‍🧑Vrije inloop

We sluiten de Syrische kookworkshop af met een een muzikale peformance van Bilal. Hij speelt de Ud/Oed, een peervormig snaarinstrument. Het instrument wordt veel gebruikt in muziek uit het Midden-Oosten en wordt beschouwd als de voorloper van de Luit. 

Over Bilal

"Ik ben Bilal uit Syrië. Ik heb al sinds mijn tiende een speciale relatie met muziek. Het fascineerde me door de expressieve kracht ervan. Ik leerde muziek van mijn vader, mijn broers, hun vrienden en de casette bandjes beschikbaar op dat moment. Ik hou van liedjes met een vrolijk ritme."

cybille (2).png

Surinaams koken

rijst met petjil 

Cybille Latour

🚩Buurthuis Rosa 
🕛 14.00 - 16.00
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 15 deelnemers, vol = vol

Rijst koken, dat klinkt makkelijk maar is eigenlijk best lastig! Heb jij moeite om de rijst op de juiste manier te koken? Cybille laat je tijdens de workshop zien wat het geheim is van perfect gekookte rijst!  

Daarnaast laat ze ook zien hoe je het gerecht petjil kan maken met kousenband, taugé en witte kool.  

Over Cybille 

“Mijn naam is Cybille Latour en 47 jaar oud van Surinaamse afkomst, mijn grote passie is koken. Ik heb een project Blik en Pot gezond en goedkoop eten in Utrecht. Deze workshop ga ik jullie mijn favoriete gerechten leren die niet duur zijn, gezond en makkelijk te maken.”

kookdemonstratie

hummus maken 

manal stroo-sahin

🚩Stadsklooster 
🕛 15.00 - 16.00

Tijdens de workshop, de Lekkerste Hummus uit Lombok, onthuld chef Kok expert, Manal Stroo-Sahin, hoe je de perfecte hummus maakt. Bestuurslid Ozkan Golpinar, van sociaal cafe De Kleine Max, gaat met Manal in gesprek welke ingrediënten essentieel zijn voor authentieke hummus. Manal won vijf jaar geleden de eerste Hummus wedstrijd van Nederland dat werd gehouden in het Joods Cultureel kwartier in Amsterdam. 

 

Is het hummus, houmous, hommos of hummous? Mag allemaal. Maar hoe je het ook schrijft, het is alleen lekker als je het zelf maakt. Hoe? Dat leer je ook in deze workshop. Tijdens de workshop worden verschillende hummusvarianten gemaakt, waaronder een zalvige Libanese hummus en een Palestijnse versie met veel tahini. Want let wel: er is hummus en er is hummus. Heb je eenmaal zijdezachte, zalvig-romige hummus geproefd, dan is een fabrieksvariant niet meer te doen. Wil jij de geheimen leren achter echte zalvige hummus? Snappen waarom je die erwten moet weken en de keukenmachine geduldig moet laten draaien? Kom dan naar deze workshop! Uiteraard gaan we de Hummus die wij maken tijdens deze workshop uitdelen aan de bezoekers. Maar wees gewaarschuwd; nadat je eenmaal goede hummus hebt geproefd, is er geen weg meer terug is. 

Over Manal  

Manal is als chef-kok verbonden aan ‘Very Tasty Veggie Pastry’ een culinaire organisatie dat kookworkshops over wereldgerechten verzorgt op verschillende locaties in Amsterdam Zuidoost.  Het geheim van goede hummus volgens haar: "vooral in het zorgvuldig proeven en experimenteren tijdens het bereiden. Het draait niet om ingewikkelde technieken, maar om het vinden van de juiste balans in ingrediënten en smaken." 

Manal .png

Potluck perron west.png

potluck party in de trein

perron west

🚩Perron West
🕛 16.00 - 19.00
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 16 deelnemers, let op mét ticket!
Tickets (gratis) hier te verkrijgen/for (free) tickets click here

Tijd om je koelkast op te ruimen! Kom naar de treinwagon van Perron West en neem je eigen ingrediënten mee. Wat ligt er altijd bij jou in de (koel)kast en is typisch iets wat je vaak eet? Met 16 mensen gaan we koken met de verrassingen die jullie meenemen en eten we samen wat de pot schaft. Potluck party! Wij regelen de bijzondere setting, gezelligheid, leuke tafelactiviteiten, drankjes en wat basisinkopen, regelen jullie de rest van boodschappen? Schrijf je snel in, want we hebben maar 16 plekken! Tot snel! 

------------------------------------

Time to clear out your fridge! Come to the train carriage of Perron West and bring your own ingredients. What’s always in your fridge/cabinet and is typically something you often eat? Together with 16 people we will cook with the surprises that you bring and we’ll eat whatever we make with it. We’ll take care of the special setting, cosiness, fun table activities, drinks and some basic groceries. Potluck party! Will you take care of the rest of the ingredients? Register quickly, because we only have 16 places! See you soon! 

Djurmin

muzikale show Konmakandra

Freeman

🚩Kleine Max 
🕛 17.00 - 18.00
🧑‍🤝‍🧑Vrije inloop

Over Djurmin

"Ik ben in het binnenland van Suriname geboren en deels opgevoed door Jamaicanen. Zodoende heb ik kennis opgedaan van hun cultuur. De cultuur, taal en overlevingsstrategie spreekt me heel erg aan. De Surinaamse keuken is een mengeling van verschillende culturen en t zelfde wil ik dus met mijn muziek gaan doen. Voornaamste is feeling free through music." 

 

Mijn motto is love, fun and respect🙏🏾❤️🎼 

Soula Notos.png

Storytelling

soula notos

🚩Kleine Max 
🕛 18.30 - 19.00

Soula Notos is een Grieks-Nederlandse theatermaker, actrice, comedian, en storyteller. Al meer dan 15 jaar staat ze op het podium in zowel binnen- als buitenland. Als storyteller is ze regelmatig te zien bij Mezrab in Amsterdam, en organiseert en host ze Soula's Storytelling Nights in Theater Kikker. Met haar solo "Wie ben je als niemand kijkt?" stond ze op storytelling festivals in Amsterdam, Utrecht, Londen, Oslo, en Praag. Zie voor meer info: www.soula.nl  

Chicken Haalhaal

theater chicken haalhaal

Het volksoperahuis 

🚩Kleine Max
🕛 19.30 - 20.15

Eylem en Justiano hebben hebben samen het restaurant Chicken Haalhaal overgenomen. Samen proberen ze het restaurant te runnen, maar dat is moeilijker dan gedacht! Met een nieuwe kok die nogal een rare snuiter is, een bezorger die zit te stressen over haar scriptie, vaste klant tante Frida die liefdesverdriet heeft én de opvang van een Oekraïense vluchteling, is het maar de vraag of alles op rolletjes blijft lopen... 

Chicken Haalhaal is een muzikale buurtsoap vol humor, drama en romantiek! Tijdens het festival spelen ze op zaterdag alvast een voorproefje bij ons in Lombok, en vanaf volgend jaar zijn ze zes weken lang met elke week een nieuwe spannende aflevering bij Kleine Max te vinden! Met Aysegul Karaca, Aldair Pieters, Oya Capelle, Kees Scholten, Sara van Nes, Michael Wanga, en Ezgi Köroğlu.  

Het Volksoperahuis bestaat uit liedschrijver/componist/muzikant Jef Hofmeister en acteur/regisseur/zanger Kees Scholten. Zij maken muziektheatervoorstellingen die actuele maatschappelijke thema’s op een muzikale, toegankelijke en humoristische manier aansnijden. 

Silent Disco Perron West.png

silent disco in de trein

perron west

🚩Perron West
🕛 20.00 - eindstation
🧑‍🤝‍🧑Maximaal 60 deelnemers, let op mét ticket! 
Tickets  hier te verkrijgen/for tickets click here

Ben je bijna verzadigd van al het lekkere eten dat Lombok te bieden heeft? Dan is het de hoogste tijd voor je Disco Dessert! Haal je muzikale toetje in de treinwagon bij de Stiltecoupé; het meest knusse silent disco feestje van Utrecht!

Bereid jezelf voor op global vibes en neem je appetite voor grooves en dansmoves mee! We hebben drie kanalen en JIJ kunt je eigen kanaal claimen en met jouw guilty pleasures de voetjes van de vloer krijgen.

We hebben beperkte plek, dus scoor snel je tickets met via de link hierboven.

 

Voor een schamele 10 eurootjes krijg je:

- een gratis drankje

- headset

- 3 kanalen met wat toffe DJ's

- de kans zelf te DJ-en vanaf je telefoon!

 

De opbrengst gaat naar stichting Perron West, zodat we een creatieve broedplaats kunnen blijven voor culturele en sociale initiatieven. Dus je feest voor een goed doel!

Mocht je niet de financiële middelen hebben en er wel erg graag bij willen zijn, neem dan contact op met de organisatie van Lekker uit Lombok.

 

ALL ABOARD!! LEKKER UIT IN LOMBOK! ;-)

 

--------------------------------------

 

Are you well fed with all the culinary tastes Lombok has to offer? Then it's time for Disco Dessert! We're organising the Stiltecoupé (silent train cabin), the grooviest Silent Disco party of Utrecht at Perron West!

 

Prepare yourself for global vibes and bring your appetite for grooves and dance moves! We'll have three channels and YOU can claim your own pirate channel to play your guilty pleasures that make people dance.

 

We have limited available places so don’t miss out and get your tickets ASAP with the link above.

 

For a measly 10 euros you get:

- a free drink

- headset

- 3 channels and some awesome dj's

- the chance to be a (phone) DJ yourself on one of the channels

 

Earnings go to the Perron West Foundation, so we can remain a creative breeding ground for social initiatives. So you're partying for a good cause!

If you don't have the financial means and would really like to join, please contact the organization of Lekker uit Lombok.

 

ALL ABOARD!! LET'S GO LEKKER OUT IN LOMBOK! ;-)

LekkerUitLombok-hoofd logo rond.png
bottom of page