Zondag kan je de workshop Sarma maken volgen bij Arzum in het Stadsklooster. Wil je naderhand het recept om het thuis te maken? Of lukte het je niet om aanwezig te zijn? Geen zorgen! Wij hebben hier het recept voor jou!
Ingrediënten:
2 Water kopjes rijst
1 water glas bulgur
1 kilo bladeren
2 uien
een stuk knooflook
een half bosje peterselle
een half bosje dille
een half bosje vers munt
1 theelepel zwarte peper, komijn, droog munt,
2 theelepel zout
2 water olijfolie
2 citroenen
Bereiding:
Snij de uien, knoflook, peterselie, dille en verse munt.
Bak de ui en knoflook in een pan (waar ook de rijst in gekookt wordt), in olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Voeg dan de rijst toe
Draai de rijst een of twee keer en voeg dan de gedroogde munt toe
Voeg 1 glas koud water toe
Voeg dan, peterselie, dille en verse munt toe.
Zet het fornuis uit en laat het rusten (10 tot 15 minuten is genoeg, tot de hitte weg is).
Na het openen van de deksel worden alle producten nogmaals gemengd.
Op een bord leggen we een blad neer. Ader van het blad naar boven.
Op het blad leg je ongeveer een theelepel van het rijstmengsel. We vouwen beide kanten naar binnen en rollen het dan op.
Daarna worden de bladeren in de pan geplaatst
Met de olijfolie, sap van twee citroenen, zout en water maken wij een saus. Giet het in de pan. We zetten er een bord op om het van bovenaf te verzwaren.
Tenslotte sluit de deksel en kook het eerst op middelhoog vuur en daarna op een laagvuur voor ongeveer 1 uur
Eetsmakelijk!
Comments