top of page
Search
  • lekkeruitlombok

Recept Petjil

Kan je zaterdag niet aanwezig zijn bij de workshop van Cybille? Of wil je juist n.a.v. de workshop petjil thuis maken? Dat kan! Cybille heeft voor ons het recept uiteengezet. Succes en eetsmakelijk!


Petjil is een Surinaams-Javaans groentegerecht, wat bestaat uit beetgaar gekookte of gestoomde groenten die worden geserveerd met een lauwwarme, pittige pindasaus. Vaak wordt dit geserveerd samen met Surinaamse nasi of witte rijst.


Benodigdheden:

· 250 gram kousenband of sperziebonen

· 250 gram taugé

· 1 kleine witte kool (400 gram)

· 4 eieren

pindasaus


Bereiding:

De groenten schoonmaken. De topjes en uiteinden verwijderen van de kousenband en de kousenband wassen. Daarna snijden in stukjes van ongeveer 4 cm. De taugé schoonmaken door de bruine uiteinden te verwijderen en de zaaddopjes. Was de taugé en laat deze uitlekken in een vergiet. Snij de kool in fijne reepjes niet al te dun en niet te dik. Vergelijkbaar met ei reepjes. Kook de eieren hard.


De groenten stomen of even kort koken (blancheren). Neem een diepe pan en breng voldoende water aan de kook. Voeg dan genoeg zout toe. kook dan de groenten. Allereerst de kousenband het behoeft niet lang te koken 4 minuten is voldoende. Schep met een spatel de kousenband eruit en laat uitlekken. In hetzelfde kookvocht kan je de taugé, kool (2 minuten koken), even kort in het water zodat het even slinkt en meteen eruit halen en in een vergiet doen zodat het goed kan uitlekkern. Alle groenten moeten beetgaar zijn. Lekker knapperig anders is het niet lekker.

Als alle groenten eenmaal is uitgelekt, pel de eieren en snij in plakjes, serveer dan op een schaal de verschillende groenten en ei met een heerlijke pindasaus erover.

20 views0 comments

Recent Posts

See All
LekkerUitLombok-hoofd logo rond.png
bottom of page